schippersendekeijzer.reismee.nl

Wandelen, genieten en ...blaren kweken :)

Maandag 12 maart 2012 Nadat we zondagnacht pas om half 3 gingen slapen, werden we vanmorgen al heel vroeg wakker in ons krakende stapelbed. Bij elke beweging leek het wel of we naar beneden gingen vallen. Beide slapen we boven wat voor ons allebei wel even wennen is. Niet zomaar uit bed stappen maar je onder buurvrouw wakker maken als je wiebelend het trapje afkomt. Maar ja dat is het risico van het vak als je met zn achten op een kamer slaapt ;). We zaten dus al om 8uur beneden aan het ontbijt. Ja ik hoor jullie denken, 'Inge zomaar uit vrije wil om 8 uur uit bed, onmogelijk' maar het was echt waar ;). Gratis ontbijt stond er tegenover en we zijn nu eenmaal hollanders, dus daar maken wij dankbaar gebruik van :). Het ontbijt bestaat uit cornflakes en witte brood met jam. Waar het nog mogelijk is om je boterhammen te roosteren. Goede start van de dag dachten wij zo, gratis en voor niks. Na het ontbijt even wat dingen uitgezocht voor de eventuele kosten van een auto/campertje. En de reacties op onze blog en facebook bekeken. We werden er warm van! Super leuk! We hopen ook dat die reacties blijven komen, want dat maakt het extra leuk om te schrijven. Het hostel is verder zoals ik van een hostel had verwacht. Niet zo heel schoon. Maar het kan omdat het niet zo duur was en het net op het randje is. De mensen zijn er gastvrij en vriendelijk. De sfeer is er relaxed. Maar toch moet ik als luxe vakantieganger daar wel even aan wennen hoor ;). Gelukkig is het heel leuk en goed om zo ook eens gedaan te hebben. Erg opvallend vinden judith en ik dat er mensen zijn die in een hostel op blote voeten door het gebouw heen lopen, en zelfs op hun blote vloeten naar de wc gaan of de doucheruimte in gaan. Wij vinden dat op zn zachtst gezegd: goor. Zijn daarom ook blij met onze slippers :).  Na het ontbijt hebben we een lekkere douche genomen en al onze spullen bij elkaar gezocht. Zo waren we klaar voor vertrek. Omdat ik gister bij het openmaken van mijn backpack nog een cadeautje vond, had ik vanmorgen nog een kleine verrassing van het thuisfront. Super lief pap en mam! De hartjes zijn vandaag genuttigd. Ze smaakten heel erg lekker :D! Toen alles gepakt en gezakt was waren we klaar voor de voettocht door Melbourne. De dag ervoor hadden we al een plattegrond gescoord dus konden we zo zonder moeite door de stad heen lopen zo dachten we. Het eerste kruispunt stelde ons richtingsgevoel al flink op de proef :). Maar zoals Suus ons had geadviseerd, vertrouwden wij op onze vrouwelijke intuitie en dat kwam helemaal goed. De zonnebril was al snel uit de tas en de lucht lachte ons stralend blauw toe (sorry Anouk). We hebben een heel groot deel van Melbourne gezien en voornamelijk de verschillende 'gardens' waren erg mooi.  We zijn geen rare diersoorten tegengekomen, alleen vogels die een schel fluitje produceren :). Al had judith me wel even bang gemaakt met haar slangen advies. Ik schrok me een hoedje en was 2x zo snel als ik naar boven was gelopen weer beneden. Met een lachsalvo als gevolg. Schuddebuikend van het lachen vroeg juud zich af of ik nu nog wel mee naar boven durfde toen ze opperde nog steeds nieuwsgierig te zijn naar wat er achter de hekken was ;). Ik liet me niet kennen en ben, op mijn hoede welliswaar, achter haar aan geklommen. Het leuke was dat toen we boven kwamen, er achter kwamen dat er gewoon een normale ingang aanwezig was en we het klimmen achterwege hadden kunnen laten incluis de slangenradar ;). Maar jaaa...hebben we de benen weer net iets beter getraind.  Middenin de stad aangekomenn ontdekten we dat er een festival was waardoor het in de stad enorm druk was. We hebben de drukte een beetje gemeden door in de tuinen rond te wandelen. Maar we hebben ook langs de rivier een ijsje gegeten. En heerlijk van de zon genoten. Na een lange tocht met een blaartje voor juud tot gevolg zitten we nu afgespoeld en zeer vermoeid, toch een beetje jetlag?, te wachten op ons avond eten en zit de eerste dag melbourne er al weer op.  Jullie horen snel weer van ons!  Liefs, Inge en Judith

Bernice

Hey girls,

Wat super om jullie belevenissen te lezen! Zo te zien, vermaken jullie je prima daar. Gelukkig schijnt hier inmiddels ook de zon, alleen is het nog niet zo lekker warm als bij jullie natuurlijk;-).

Geniet van jullie lekker avond eten en tot snel!

kus

Hans den Haan

Het wordt een echt dagboek zo ;-)! Leuk om te lezen. valt me wel tegen de voetbalvrouw onder jullie de blaar oploopt ;-)!

aniek

Hoi meiden,

Ik lees met veel plezier jullie leuke verhalen:) klinkt allemaal echt heel leuk. Veel plezier!!!!!

Xx

rienette

gelukkig geen enge slangen of kikkers inge succes met de blaren en het stapelbed. thuis is het ontbijt ook gratis om 8 uur, maar gééén inge te zien ha ha

paula

Dag reizigers! wat schrijven jullie leuk!! doorgaan zo.. dan blijven we jullie op de voet volgen" en.. beleven wij het ook allemaal een klein beetje mee" ... Geniet ze, samen!!! x

Denyse

Hoi Meiden,

ik ben weer helemaal bijgelezen:) Super wat jullie en hoe jullie dit allemaal beleven. Ook heb ik erg moeten lachen om het ''blote voeten'' verhaal haha. Genieten saampjes dikke kus

Joris

Goed bezig, dames! Jullie zijn nu echt begonnen na een lange, lange reis (die jullie zo te lezen goed doorstaan hebben!).

Nog een week of 8 te gaan. Lekker gevoel, he?

Plezier en blijven schrijven. Zijn leuke verhaaltjes.

Enne, niet vergeten: BIJ ELKAAR BLIJVEN!

Kussie

Suus

Dag scheetjes!

Fijn om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen en dat jullie het naar de zin hebben in Melbourne. Krijg gelijk allemaal flashbacks van drie jaar geleden. Die hostel-verhalen zijn zoooow herkenbaar!

Geniet lekker en dikke kus.

Niels

Wat een heerlijk verhaal om te lezen! Keep up the good work and enjoy every single minute!!

Andries en Ingrid

Hallo meiden!
Jullie hebben er zin in al weer een verslag en wat voor een.
Als jullie zo door blijven schrijven hebben jullie aan het eind een leuk boek!
De eerste dag is jullie goed bekomen (op een blaartje na) en hebben jullie al mooie dingen gezien.Daar zal het niet bij blijven dus we kijken al weer uit naar de volgende avonturen!
Veel plezier!!!

Michel en Emmariet

Hey meissies,
Had natuurlijk vanmiddag om 12.30 uur al ff snel gekeken. Helemaal leuk. Kan niet wachten om jullie op de foto met een beschilderd campertje te zien!.Als het te duur is, kun je in ieder geval de foto nog nemen!Juud we waren trouwens blij met het alarm van de bb op zondagmorgen..en vanmorgen. (Hij is nog heel)

Marielle

Hee meiden!

Super leuk om jullie eerste verhalen te lezen!
Klinkt erg leuk en avontuurlijk :)
Geniet er lekker van!

Liefs Marielle

Alies

Lieve meiden!
Blijven schrijven. Zo reizen we een beetje mee. Ik kijk uit naar de plaatjes. Veel plezier down under. Gday mates! xx alies

Niels

Dames!

Tijdens druilerig weer een aangename 'roman' om zo te lezen. Het klinkt allemaal super mooi! Geniet er van!